0

Regio

Dit prachtige onderdeel van "het echte" Holland, dat is opgebouwd uit weiden, rivieren en riet, kan gemakkelijk te voet, per fiets of auto verkend worden. De historische steden Leerdam en Gorinchem liggen binnen een straal van 10 km. De Bed & breakfast accomodatie is een boerderij, te midden van een 10 hectare grote appel en peer boomgaard, waarin u vrij bent om te wandelen en te genieten van de natuur.

Regio Alblasserwaard / Vijfheerenlanden:

Voor de wandelaars en fietsers zijn er een aantal mooi routes te lopen en te fietsen. Langs deze routes zijn een aantal oplaadpalen geplaatst. Aanraders zijn de fietsponten bij Arkel (Linge) en Ameide (Lek) die in het touristische seizoen varen.

Voor de inwendige mens zijn er restaurants, theetuinen, ijs- en kaasboerderijen, winkels met streekproducten (7 bedrijven in onze regio zijn finalist of winnaar in de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct), onderweg kan er gepicknickt worden.

De actieve bezoekers kunnen gaan varen in kano's, roei- en visboten of fluisterboten (chinese sampans) en er kan gereden worden op solexen, segways, (elektrische) fietsen en funsteps. Er zijn diverse locaties voor poldersporten.

Er kan ook gewinkeld worden in onze streek; mooi voorbeeld daarvan is De Graanbuurt. Dit is begonnen met de uitdragerij van de Familie Boer (landelijk bekend), maar is nu uitgebreid met allerlei winkels op het gebied van kleding, koken, lifestyle, relatiegeschenken, sieraden enz. Er kan ook heerlijk gegeten worden en het is het vertrekpunt van een rondvaartboot. Lekkere vis kan gegeten worden in één van de viswinkels in Groot-Ammers en voor een bijbehorend glas wijn van eigen bodem kan men een bezoek brengen aan een mooie wijngaard in Goudriaan.

Voor educatieve doeleinden kan er een bezoek gebracht worden aan de diverse streekcentra en aan de Schaapskooi in Ottoland of de mooie aquaria van Aqua Zoo in Leerdam.

De liefhebbers van kunst en cultuur komen ook aan hun trekken; er zijn een aantal musea, historische gebouwen en galeries in de regio.

Slot Loevestijn en het Nationale Glas Museum liggen ook dichtbij en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er worden workshops gegeven op allerlei gebieden; schilderen,beeldhouwen, mozaïeken, vilten, sieraden maken, glasobjecten blazen enz.

De vissers kunnen vissen in rivieren en kleine wateren, maar ook bij de Forellen Visvijvers Zederik in Meerkerk (hier wordt dit jaar de finale van het Nederlands Kampioenvissen Forelvissen gehouden op zaterdag 5 oktober 2013)

 

Javascript is uitgeschakeld in uw browser, sommige onderdelen werken mogelijk niet naar behoren.